Hönor, Okategoriserade

Mini-slåtter hos Malinmittimyllan

Tänk att jag glömt berätta att jag för ett par veckor sedan tog in hö till mina djur, 18 hönor två tuppar och 9 vaktlar.

Att slippa köpa hö känns som en lyx och på den här pyttelilla nivån enbart ett nöje!

Leif, min man är bondson så han har koll på det mesta rörande ting som detta även om han själv aldrig drivit något jordbruk, det började med att vi krattade ihop höet i ränder där det fick ligga och torka lite extra. Efter det och ett par blåsor, pinsamt, kom det roliga då Tove (vår snälla svärdotter) och jag fyllde säcken med över 100 kg hö. Med högaffel, armkraft och glada, galna hopp så fyllde och fyllde och fyllde vi denna jättesäck med finfint hö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s