Bästa pirogen för picknicken.

Här bjuder jag på barndomens pirog, fylld med skinka och gräslökost. Alltid mumsiga bara man trycker in massor med fyllning.

Till handling:

Ta ett halvt paket jäst och blanda det med drygt två dl ljummet vatten. Mosa ihop ca 6 dl grahamsmjöl, det går även bra med vetemjöl eller en mix av båda, (vetemjöl är det rätta om man ska följa orginalreceptet) med 50-60 gram smör och en tesked salt och socker. Blanda ihop vätskan med mjölblandningen. Knåda ihop degen och låt den vila ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader!
Under tiden blandar du två-tre förpackningar med gräslöksost med 100-150 gram god hackad skinka, rökt eller kokt. Det går även att välja en förpackning philadelphiaost och en förpackning fryst gräslök istället för färdig gräslöksost.
Dela degen i två bitar, kavla varje bit till rundlar, de ska vara ganska mycket större än en vanlig mattallrik. Jag håller med om att beskrivningar typ, ganska mycket….är helt omöjliga Men prova er fram.
Ta en vass kniv och skär ut åtta trianglar per rundel och lägg en klick fyllning på den breda delen, rulla ihop. Pensla på ägg och strö över vallmofrö om ni vill.

Se på bilderna för lite mer vägledning.