Saffransrulltårta, ljuvlig, glutenfri och helt hittepå

Här kommer en Julig hittepå-rulltårta. Jag hade helt missat julkaksbaket och tänkte fixa till det hjälpligt med en kombo av saffran och socker. En saffransrulltårta blev resultatet, fylld med- läs och låt snålvattnet rinna; smör, philadelphiaost, florsocker och citron.

Här kommer receptet! Sätt ugnen på 250 grader och klä långpannan med smörpapper. Börja med fyllningen: blanda 100 gram smör med 150 gram philadelphiaost, 3 dl florsocker och 2 msk citronsaft. Låt fyllning stå på bänken under tiden som du gör rulltårtan.
Nu till rulltårtan, vispa 4 stora ägg med 2,5 dl strösocker tillsätt ett kuvert saffran 2,5 tsk bakpulver och 2,5 dl potatismjöl. Vispa ihop, här vill vi inte ha några klumpar, och bre ut smeten i långpannan. In i ugnen i mitten 5 minuter.
Tips, under tiden som du väntar på rulltårtan så lägger du ett smörpapper på bänken, ströa lite strösocker på papperet, då då fastnar inte kakan.
Ta ut kakan och vänd den kvickt på papperet du förberett och ta direkt bort smörpappret som kakan gräddats på. Väntar du till kakan kallnar så fastnar rulltårtan. Efter att den kallnat lite brer du försiktigt ut smörkrämen. Rulla ihop. Mums!