Crazy chocolat daim cookies

Idag skapade jag en härlig kaka fylld av choklad och daim. Har du den på kakafatet behövs inget mer enligt mig.

Här kommer det energifyllda receptet:

Sätt ugnen på 175-180 grader.
Börja med att hacka 200 gr choklad, ta den choklad du gillar, mörk eller ljus, det spelar ingen roll. Hacka sedan 200 gr daim, det vill säga massor med daim. Hacka inte allt för fint om du vill ha tydliga bitar i din kaka. Du får prova dig fram men om du vill ha tips så tycker jag att bitar stora lillfingernagel är lagom.
Blanda 250 gram smör med 1,5 dl farinsocker. 2 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker ordentligt, jag brukar micra smöret i 15 sekunder så det går lättare. Blanda sedan i ett ägg och 0,5 dl sirap.
Tillsätt sedan 1 dl kakao, 5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, den hackade chokladen och den hackade Daimen. Tryck ihop degen tills allt är Ordentligt blandat. Är den kletig så bör du tillsätta 2-3 msk vetemjöl.
Nu borden du nog låta degen vila I 30 minuter men det orkar aldrig jag.
Ta fram en våg om du har, och dela degen och gör bollar som väger ca i 30-35 gram. Just detta moment gör jag alltid, det blir så mycket enklare att grädda kakorna om alla är lika stora. Om du inte har en våg så gör ca 40-50 bollar som är ungefär lika stora. Grädda 20-25 bollar per plåt 12-14 minuter. Tiden avgör du beroende på om du vill ha sega eller krispiga kakor.
Lycka till!