Balsamicoglass med jordgubbar och stekt pepparkaka

Man ska verkligen inte fega ur när det gäller mat och bak. Blir det inte gott så behöver man ju inte göra om det, ingen skada skedd. Däremot finns ju möjligheten att du gör något riktigt smarrigt vilket jag tycker detta blev!

Pang på rödbetan, här kommer mitt ”hittepårecept”. Det räcker till 4-8 personer, det beror helt på vilka du bjuder.

Du behöver: 5 dl grädde, en burk kondenserad sötad mjölk, 800 gram jordgubbar, 4-6 msk creme di balsamico (du kan även ta vanlig vit ellerröd balsamvinäger), 3 msk farinsocker, 3 msk lönnsirap, 2 msk äkta smör och 10-15 pepparkakor.

Vispa grädden hårt, tillsätt den kondenserade mjölken och rör om ordentligt.
Mixa hälften av jordgubbarna i en skål, blanda i 2-3 msk creme di balsamico och farinsockret. Smaka av, tack vare socker och balsamico så blir jordgubbssmaken otroligt mycket intensivare. Om du inte upplever det så skulle jag tillsätta en msk till av farin och balsamico. Rör om ordentligt så att sockret smält.
Rör i hälften av gräddblandningen i jordgubbsröran, rör om.

Alternativ 1. Häll gräddblandningen i så många glas eller formar som du behöver, häll sedan jordgubbsröran i mitten, den sjunker ner och blir helt dold. Ställ i frys minst tre timmar.

Alternativ 2. Blanda allt till en härlig rosa glass i en stor form.
Ställ i frysen minst fyra timmar.

Förberedelser innan serveringen: ta jordgubbarna som är kvar, skiva dem och blanda med lönnsirap och crème di balsamico, låt gärna jordgubbarna stå någon timma innan servering.
Mosa alla pepparkakor och stek dem i smöret. När några bitar börjar riskera att brännas tar du bort stekpannan. Det är viktigt att du rör om hela tiden så att det inte börjar smaka bränt. Sedan garnerar du glassen som du vill med pepparkakscrunch och de skivade jordgubbarna,lycka till och bon apetit.