Vegansk fredagssoppa med hetta, klar på en kvart eller kanske lite drygt.

jag gillar morötter i alla former och bjuder på receptet på en mjuk men samtidigt het morotssoppan. Den är vegansk och baseras på morötter, kokosmjölk, chili och ingefära. Soppan passar utmärkt som lunch en vardag eller som en festlig rätt på helgen, allt hänger på tillbehören. Idag kommer vi äta den med rostad fralla och goda ostar, gruyere och raclettost, samt dricka ett gott bubbel till, mums!

Ingredienser: 8 ”normala”morötter, hacka fem av morötterna grovt och riv tre av morötterna grovt, en burk kokosmjölk, 2 buljongtärningar, Sex deciliter vatten, lite hackad chilifrukt med hetta efter smak, två hackade vitlöksklyftor, en grovt hackad Gul lök, två matskedar rapsolja, två matskedar riven ingefära och en till två teskedar salt och lite svartpeppar.

Stek lök, vitlök och chili lätt i oljan. Häll i de hackade morötterna (inte de rivna) och fräs snabbt utan att de får färg I en minut. Tillsätt vatten, kokosmjölk, buljongtärningar och låt puttra ca tio minuter, mixa sedan allt. Sist tillsätter du de rivna morötterna och låter soppan koka upp i några minuter. Jag väljer att inte mixa allt för jag tycker om känslan av lite struktur i soppan men det är som allt inom matlagning, en smaksak.