Brödet för folk med hårda problem…

Det var en gång två tuffa bajskorvar med hög densitet som spelade boll. Då kom det en diarré gående som undrade om han inte kunde få vara med och spela. -Nej, svarade bajskorvarna, bara hårda killar får vara med, det fattar du väl…..

inte särskilt kul förstår jag om jag tänker som en mogen 49-årig speciallärare, men jag erkänner, jag kan skratta mig blå åt sådana lågvattenskämt.

Nog om detta, här kommer ett udda och mumsigt bröd som kommer öka antalet toabesök om det har varit ett problem. Obs! Grundreceptet kommer från Maria Borelius bok, Hälsorevolutionen. Jag har dock anpassat receptet efter mitt tycke och min smak. Bröden innehåller inget spannmål, inga mejeriprodukter och inget socker. Hallå, går det verkligen- javisst. Det går helt utmärkt, prova bara! Men börja med att ta fram papper och penna för här kommer massor av ingredienser.

150 grader 50-55 minuter.

Ingredienser: 150 gr mandel, 150 gr hasselnötter 150 gr valnötter, hacka dessa nötter slarvigt. 200 gr linfrö, 200 gr solrosfrön, 150 gr pumpakärnor, 100 gr chiafrön 50 gr vallmofrön, 1 påse soft fikon, 0,5 påse soft aprikoser, dela frukterna i halvor eller mer, 1 liten påse gojibär och 2 dl Nyposkalsmjöl (Finns i hälsokostbutik), 1 tsk salt, 2 dl smält kokosolja, jag väljer smak och luktfri, 12 ägg- det är sant, jag har inte skrivit fel.
Smörj två avlånga sockerkaksformar med lite av kokosoljan och ströa formarnas bottnar med solrosfrön. Blanda allt utom nyponmjöl, det rör ni i sist. Blanda sedan allt mycket ordentligt. Fördela blandningen i formarna tryck ihop ordentligt, och sedan in i ugnen. Låt brödet svalna i formen sedan är det bara att hugga in👍