Odling

Idag går det hett till!

Äntligen tog jag tag i, med plasthandskar, chiliskörden. Genom svidande lärdom har jag lärt mig att använda diskhandskar när det är dax att hantera chilis med hetta. Jag struntar helt i att torka frukterna, min metod är lite mer snabb, brutal och skoningslös. Det som behövs är en skärbräda, en vass kniv och ett gäng zip-påsar. Jag skriver helt enkelt chilinamnet och året på påsen (se bild), fyller den med chilis skuren i tunna ringar med fröer och allt sedan är det bara skjuts in i frysen. När jag sedan behöver chili tar jag bara det jag behöver och fortsätter frysa resten. På bilderna ser ni ett axplock av mina chilisorter, Habanero, Anaheim, banachili, Caloric och den superheta Moruga Scorpion Chocolate.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s