Odling, Okategoriserade

Vinterodling akt 3

Machesallad innan omplantering

Nu är det dax att plantera om och sätta isär min vinterodling. Det gäller att kontinuerligt sätta fröer i jord så inte allt blir färdigt för skörd samtidigt! Av den anledningen är planen att nya salladsfröer kommer i jord i morgon. Här i Norrland går det fint att fortsätta vinterodling om ni blir sugna. Se gärna film ett om vinterodling eller så tar du endast en plastlåda med genomskinligt lock. Fyll lådan med jord, strö över t ex sallad- eller spenatfröer. Vattna och täck med ett tunt lager såjord, på med locket, obs, ha en glipa. Nu är det bara att vänta och vattna lite ibland. Ställ lådan soligt ute. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s