Mat och bak, Okategoriserade

Saffranskaka med frosting, glutenfri den här gången

Tidigare i vinter gjorde jag en hittepåkaka med saffran och frosting. Den blev så god att jag, nu när jag får besök av en granne som är känslig mot gluten, absolut måste prova att göra en glutenfri sådan. Det blev mums det garanteras av maken i huset. Den blev lite kladdig i mitten vilket gör att jag rekommenderar 40 minuter i ugn istället för mina 35. Men som sagt när jag var i värsta bakaråldern någonstans runt 9-15 år så var den givna frågan alltid vid sockerkakasbak, vill vi ha den lyckad eller misslyckad. Oftast var svaret -misslyckad. Det vill säga att den togs ut innan den var klar, då var den härligt kletig i mitten. Dåtidens kladdkaka.

Recept finns såklart på denna blogg, sök på saffranskaka.

En reaktion till “Saffranskaka med frosting, glutenfri den här gången”

  1. Oj, det blir nog till att baka i mellandagarna känner jag.. Glutenfritt med saffran blir perfekt!
    Önskar en riktigt mysig och God Jul🎄🎅

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s