Odling

Men är det inte en liten julklapps-champinjon som tittar upp…

Jag måste bara berätta hur jag ibland kommer på bra idéer som jag i efterhand kanske skulle ha tänkt över en eller två gånger till innan jag Beslutar mig för att slå till. I höstas kom jag på världens julklapp till någon, vem som helst, nämligen två champinjonodlingar, håll med om att det skulle vara kul att få en sådan ijulklapp. Efter att jag fått dem på ”posten”, de hämtades på Ica, tog jag hem dem och gömde dem så att ingen, som vanligt menar jag Leffe, skulle avslöja och sno min geniala idé. Vad händer, jo julen passerar och efter ett par veckor hände det som alltid händer när jag försöker gömma något för Leffe, nämligen att han hittar det som gömts, den här gången två lådor med champinjonodling. Helt förståeligt undrade han varför det stod två kartonger med champinjonodling väl gömda långt in i källaren. Jag hittade på att jag nu i vår tyckte att det skulle vara gott med lite champinjoner, jag vet verkligen inte varför jag spontan-ljög men nu blev det så och Leffe är van vid mina olika idéer. Jag möttes av en lätt suck och en uppmaning om att börja ”odla”. Tillslut efter ytterligare några veckor och ett antal uppmaningar skred jag till verk med mina julklappar. Jag läste instruktionen vilket jag vanligtvis aldrig gör, jag gillar att ”freebasa”, hur nu det stavas. Jag sprayade jorden enligt instruktionerna och valde en plats med lämplig temperatur sedan var det bara att vänta. Och vad händer, absolut ingenting, endast lite vitt mögel syntes och jag hade ändå för en gångs skull följt beskrivningarna till punkt och pricka. Vad gör man då, jo jag återgår till att frebaco och i det här fallet blev det att vattna/dränka in jorden ordentligt och peta upp locket lite. Nu jäklar har det börjat hända saker, små bäbis-champinjoner har börjat pluppa upp överallt. Det här kommer bli spännande. Jag har ju som tur var en champinjon odling till, den med bruna champinjoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s