Hönor

En liten sötnos blev det denna gång

Grynet blev i år hönsmamma till endast en litet kyckling men oj så hon sköter och lär upp det lilla livet, endast ett dygn gammal i skrivandets stund. På filmen syns tydligt hur en god kycklingmor visar till rätta vid matbordet. Det kläcktes två kycklingar men den ena gick direkt vidare till kycklinghimlen. Man rekommenderar att kycklingar inte ska vara ensam men jag är övertygad om att det går finfint, dels är grynet en rutinerad hönsmamma och dels finns redan 14 vilda kycklingar som med tiden kommer går tillsammans med denna ensamma kyckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s