Hönor

Tuppdöden… ett faktum

Nu börjas det, analyserandet och gissandet huruvida de små liven är av kvinnligt eller manligt kön. Tyvärr måste jag medge att jag redan nu sett minst två tuppar och fler lär det bli. Inget fel på tupp men det är hönor som ger oss ägg. Våra tuppkycklingar lever ett fritt och glatt liv bland sina kycklingkompisar under drygt ett halvår. Vi ser dem hoppandes på komposthögar ilandes mellan hallonris och springandes vilt på gården för att på kvällen sova trygga i hönshuset på pinne mellan gamla och unga hönor och tuppar. Någon gång under senhösten, när jag känner att detta är en bra dag för att gå vidare till tupphimlen, ber jag Leif hjälpa mig med detta. Det går fort och jag känner att detta ändå är ett bra slut på ett bra liv. Kom ihåg att äter du ägg så accepterar du också att tuppar avlivas. Vad gör vi med tupparna då? vi äter upp dem såklart. Ett utsökt kött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s