Hönor

På tredje dagen bostadsbyte

Fjorton kycklingar behöver en yta för just fjorton kycklingar. Tvättkorg blev redan typ direkt för liten. Kaninburen i ladugården blev den första lösningen. In med den, skura av den och i med tidningspapper så blev den vips en perfekt liten etta för de många liven. Kycklingar hoppar flyger redan efter någon dag såpass högt att kaninburens bottenkant inte räcker till, vilken tur att jag även har ett galler! För ett par år sedan köpte jag ett kycklingtak med perfekt temperatur. Vilken avlastning det blev för mig som hönsmamma. Före det körde jag med skrivbordslampor och en termometer, ett evigt pyssel och kontrollerande. Nu är det förvisso fortfarande ett evigt pyssel och kontrollerande. Kan alla dricka, visst har jag pratat även med lilla du, har alla börjat picka, kan alla gå på tidningspapper eller behövs frottéhandduken ett tag till, känner alla sig älskade. Vilket sjå som hönsmamma, vilken angenäm börda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s