Odling

Vinterodlingens tid är här!

Tillslut blev det av, den ytterst praktiska och och tidsbesparande odlingsformen – vinterodling. Vissa fröer, det gäller både blommor och grönsaker kan med fördel odlas ute mitt i smällkalla vintern. Vanligtvis gör jag detta på sportlovet men i år blev det lite senare och det gör absolut ingenting. Vad behövs? lämpliga fröer, till exempel sallad eller luktärt, såjord, en godislåda eller liknande, snö och gärna en kall balkong eller växthus. Jag strösslar gärna ut fröerna eller sår i små kluster som är lätta att flytta till en större kruka när det är dax. Se på bilderna och gör sedan ett försök! Den här gången blev det purjolök, sallad, dill, persilja, luktärt, jätteverbena och rosenskära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s