Odling

Dagen är kommen…

att rensa och klippa bort alla mögliga delar i växthuset. Varje höst gör jag en eller två vändor i växthuset där jag med handskar och sekatör helt skoningslöst klipper bort att som inte är fräscht grönt och drar sedan upp de plantor som gjort sitt för i år. Nu kalklipper jag de flesta tomater och tar in allt som är moget. Detta innebär att jag i eftermiddag kommer stå i köket för att dels koka grönsaksröror som jag fryser in och dels mixa tomater, även de fryses in. Grönsaksröran består av- du tager vad du har. Idag betyder det tomter, squash, lök, vitlök, chili och paprika, jag tillsätter salt och kryddor på en höft. Denna röra är perfekt till soppor, grytor, lasagne mm.

Voyage, rosa tomat från Paris och Osulka syns på bilden. Även en gurkplanta syns slingra sig, den här äntligen börjat leverera gurkor!
Svart-gula tomater från Paris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s