Okategoriserade

En hemmaodlad majs är riktigt najs inte alls likt baj…

Idag avnjöt vi de första kolvarna. Kokt majs med smör och salt ger mig så fina minnesbilder från min barndom. Ibland slog mamma på stort och köpte majs som vi med stor njutning åt med massor av smör och salt. Mamma var hemmafru så det fanns verkligen inte pengar i överflöd. Lyx kunde bestå i pommes med grillkorv en fredagkväll eller att vi alla sex delade på en påse chips, obs inte XL-storlek. Extra mysigt var det de kvällar jag kände på lukten att mamma och pappa hade poppat popcorn. Då smög jag upp och fick alltid ett glas fyllt med popcorn som jag avnjöt i sängen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s