Hönor

Dessa ungdomar, vad ska man säga

Även ungdomar med fjädrar och dun gör uppenbarligen som de vill utan hänsyn till dess ägare.

Den skyldige

Under augusti har jag vid några tillfällen, för första gången någonsin, fått alldeles underbart militärgröna ägg och har inte funderat varför de kommit så sporadiskt och legat på golvet och inte i värpredet. Jag tänkte att så här i ungdomen värper hon inte så ofta och så har hon inte riktigt fått koll på det här med värpreden. Trodde jag det!! Idag såg jag nämligen nämnda höna trycka sig in under värpredet. Bara det är en bedrift då höjden till värpredet inte ens är 10 centimeter. Jag drar snabbt ut redet från väggen och ser minst 10 gröna ägg tillsammans med en till unghöna, helt obegripligt, och ytterligare 10 vita ägg. Nu börjar jag ana oråd, jag har nämligen ytterligare tre unghöns och inser att jag inte fått ägg från dem fastän de är runt fem månader. Hönorna som bor hos mig, äter och värper lite som det vill bara de mår gott och har det bra. Efter lite irrande runt i hönshuset och hönsgården hittade jag ytterligare drygt 20 ägg gömda under en stor matbinge med hönsfoder! Dilemmat nu är att jag inte vet om någon höna legat på något eller några ägg, då finns risken att det bildats embryon. Detta innebär att jag måste knäcka varje ägg innan jag vågar använda det. Idag blev det alltså ugnsomelett på 14 ägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s