Odling

Impuls + lust = odling

När jag odlar så gör jag det helt på impuls och lust. I år ville jag bland annat prova fänkål och lin. Lin är så vacker när den blommar och fänkål är så gott. Impulsen gör att jag köper fröerna och sen sår jag när lusten kommer. Det är ytterst ovanligt att jag läser på innan handling/odling vilket då och då medför en förlust på 30-40kr och plus arbetet. Ingen skada skedd alltså, däremot har jag lärt mig något. Jag har nu fått veta av vänliga medodlare att jag inte borde förså vare sig lin eller fänkål. Jag uppskattar verkligen tipsen även om jag inte alltid följer dem. De kan mycket väl ha rätt men det är inte det som är grejen. Grejen är nog, tror jag, att jag behöver vara strukturerad och ha ordning på allt och vara förberedd och påläst i mitt jobb som speciallärare. Detta tror jag gör att jag är helt allergisk mot manualer och annat redan uttänkt på fritiden och så har det varit i typ 40 år (jag vet att jag inte varit speciallärare i 40 år😁). Innan sommaren är slut får jag i alla fall se hur det nu är med förodlad lin och fänkål. Det mesta i min odling är lärt genom learning by doing och så kommer jag fortsätta bara för det är så himla kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s