Hönor, Okategoriserade

Lyckan i ett litet kycklingliv

Jag måste bara berätta om ett lyckligt slut och att under sker. I morse när jag tittade till hönor och kycklingar så såg jag att Grynet inte låg på de sista äggen. Jag fick direkt en klump i halsen, ett av äggen hade ju hålslag igår kväll. Hålslag betyder att en kyckling börjat picka sig ut. Jag tittade och lyssnade på ägget som var iskallt och det var helt tyst och kycklingen i äggen var helt stilla. Hålslaget var kanske 2 cm i diameter. Snabbt som blixten la jag ägget under Grynet och for sedan till jobbet utan några förhoppningar och att kycklingen skulle klara sig. Nu ikväll, efter jobbet, när jag åter pysslade om djuren så lyfte jag lite nervöst på Grynet och ut trillar sex kycklingar och ett tomt äggskal. Helt fantastiskt, kycklingen klarade att picka sig ut och nu ser jag inte vilken den är av de sex kycklingarna, alla är precis lika pigga! Fem svarta och brunsvarta små liv och en vit blev det den här gången. På filmen ser man hur de rusar runt och njuter av livet.

En reaktion till “Lyckan i ett litet kycklingliv”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s