Hönor, Okategoriserade

Tjuvnyp och nykläckt

Nu är de två småkycklingar. Över natten har ytterligare en kyckling kläckts och har vi tur så blir de fler idag eller i morgon. De tre kycklingar jag har visat er under några veckor har fått byta lya. Nu bor de i en stor etta under hönsens sittpinnarna. De börjar mer likna tonåringar både till utseende och sätt. De är väl skyddade bakom kompostgaller från avundsjuk hönor som gärna ger dem ett tjuvnyp så fort tillfälle ges. Det tar upp mot tio veckor innan jag vågar släppa samman de små liven med övriga hönsdjur. På filmen kan man se hur hönsmamma visar hur man ska äta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s