Odling, Okategoriserade

Jord upp till armbågarna i skön harmoni

Idag tog jag äntligen tag i basilika- och tomatodlingen, det är ju ändå mars. Tidigare år började jag med tomater redan i januari / februari men för äktenskapets skull avvaktar jag nu till mars. Att handha flera hundra plantor i i varierad storlek inne i huset under två-tre månader uppskattas inte lika mycket av de två boende i Vallen 137. Obegripligt egentligen om ni frågar mig. Vilken himla tur ändå att jag kan det här med hänsyn och att lyssna in och anpassa mig. När jag jobbar med odling så försvinner tiden, vips har fyra timmar sprungit iväg. Min man upplever det mer som att jag står i jord upp till armbågarna och krukor och fröer både högt och lågt. Om ni frågar mig så upplever jag det som ett rofyllt och behagligt görande när jag odlar och påtar med mina fröer. Idag blev blev resultatet av odlingen en rosenskäran, en ceriserosa sådan, tre olika basilikasorter, det är jag säker på, och ungefär 7, 8, eller kanske 9, det kan till och med blivit 10 olika tomatsorter som fick förenas med jord och vatten i total harmoni. Nu är det bara att vänta… till i morgon, då åker troligtvis ett gäng fröer i kategorin vinterodling ner i byttor för att i sakta mak börja gro när vädret så tillåter. I skrivandets stund bestämmer jag att det nog blir några olika salladssorter och kanske ringblommor som jag ska så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s