Odling, Okategoriserade

Mitt persikoträd mars 2022 och missflyt/otänkt/slarv i inomhusodlingen!

Upptäckte precis att det närmade sig 30 grader i växthusen, underbart. Då var det bara till att börja skotta snö för att vattna runt träden. Jag var såklart tvungen att kika på kvistarna på persikoträdet och visst ser man med lite vilja början till en knopp. Även vindruvan som står bredvid fick sig en skopa snö. Risken är stor att de dör av uttorkning när temperaturen dagtid söker sig mot 30 eller ännu högre om man inte kompletteringsvattnar. I morgon ska jag nog röja i det ena växthuset för att börja vinterså. Visst känner även ni hur det rycker och sliter i planeringsfingrarna? Hur var det med missflytet då? Ja tyvärr var jag alltför frikostig med näring när jag planterade om mina chilis och paprikor så tyvärr har minst hälften av plantorna dött. Ni undrar säkert varför jag använde näring redan nu. Så här är det att om jag inte har planteringsjord när jag vill plantera om utan bara såjord så löser jag det med att tillsätta näring, mängden måttas på en höft- mycket obra! Man kan också vänta tills planteringsjord är inhandlat har jag nu förstått. Tänk att jag aldrig lär mig. Måtta är definitivt inte mitt mellannamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s