Odling, Okategoriserade

Soilblocker och lyckan

Om du odlar lever du … ett roligt och längtansfullt liv, det är mitt motto! Hur det går spelar nästan ingen roll det är den spännande vägen som är målet. Eller rättare sagt vägarna, för börjar du odla kommer du, om du vill, märka att det finns så många sätt att få det lilla fröet att gro, växa och frodas hela vägen till skörd. Frukt, blommor och grönsaker är fantastiska resultat men är inte huvudsyftet för mig, då skulle jag handla tomaterna och morötterna i närmaste matvarubutik.

En ny liten stig jag hittat i odlingsdjungeln är soilblockern. Helt otroligt vad det växt i de sockerbitsstora kuberna på endast tre dagar. Kraften i det lilla fröet är helt magiskt. De flesta fröerna har redan börjat rotat sig, vilket i sig är snabba ryck, men rosenskäran måste ha obegriplig växtvärk som redan hunnit blivit tre centimeter hög. Jag ser lite vitt ludd på jorden men det fixas genom att ta bort plasten, det har varit väl fuktigt och varmt. Jag kommer sänka värmen direkt alla fröer fått ordentligt fotfäste.

Idag invigde jag den mellersta soilblocker, var bara tvungen att prova. Den stod liksom bara där och väntade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s