Odling, Okategoriserade

Soilblocker nu kör vi!

Nu har jag premiärprovat den lilla kubmakaren och det gick hyfsat. Lite klurigt att veta hur blöt jord/torvblandningen ska vara och hur hårt man ska pressa men det är bara att tuta och köra så ser vi hur det går om några veckor. Jag inser att de små blocken passar bäst till ljusgroende fröer då det är lite klurigt att täcka dem med jord, pillgöra är inte min bästa gren som sagt. Ett tips är att alltid sila jorden innan ni sår. Det blir en otrolig skillnad på jorden då rötter, småstenar och kvistar rensas bort. Jag köpte en enkom sil och det var en riktigt god investering i mitt tycke.

De fröer jag planterade för några veckor sedan börjar vara dax att plantera om i större krukor med lite näring i. Få se om det blir i morgon, kanske .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s