Okategoriserade

Mr Horton, min oinbjudne följeslagare

Nu ska jag presentera min oinbjudne följeslagare Mr Horton. Han har en förmåga att dyka upp allt för ofta och tillbakavisas varje gång utan nämnvärd effekt. Rakt på sak kan man säga att han är en synnerligen otrevlig migrän som till stor del inte går att bota endast lindra ibland. Jag träffat honom tre till fem gånger i veckan året runt. Många människor som har Hortons har skov över året men den lyckan har inte jag förmånen att ha. I veckan har han verkligen trängt sig på. Två nätter i rad har jag legat med otrolig skallebang och bara väntat på att han ska dra. Ibland är besöken korta, bara en timme, andra gånger, som i veckan, har besöken avslutats efter många timmar. Som lindring använder jag tabletter, nässpray och sprutor, även frisk luft och motion och att ha huvudändan på sängen upphöjd är lindrande. Jag har även tränat upp ett mentalt tänkesätt där jag övertygar mig om att det kommer gå över, det är inte för evigt, det är bara ”ont i huvudet” ingen fara. Detta tankesätt är helt avgörande för att orka med detta helvete.

Mitt i skrivandet känner jag ändå oändlig tacksamhet över att jag bor i Sverige , omges av empatiska människor, har massor av kul grejer i livet som jag längtar till varje morgon (det är sant, nästan varje dag har jag en plan för något kul) har ett roligt jobb och en fantastisk familj, helt enkelt att jag lever.

Symtomen för Hortons är bland annat • huvudvärken cirklar, dunkar, svider runt ett öga, i mitt fall det vänstra, det börjar rinna och blir ibland rött • man blir orolig och rastlös vid anfallen vilket gör att jag sällan går och lägger mig, jag bara står ut tills det är över, det är också förklaringen till att jag nästan aldrig sjukskriver mig, • alkohol i mycket små mängder är ofta en utlösande orsak, så tråkigt-jag gillar verkligen alkohol i olika former i måttlig mängder, oregelbundna sovtider och jetlag- jag som absolut älskar att resa över hela världen, i mitt fall blir jag lite rörig i tänket vilket medför att jag måste fokusera och vara mer ordentlig i det jag gör just då • jag svettas och kissar mycket mer vid anfallen.

Jag har levt med Hortons i ca 10 år men har förhoppningen att vi gör slut när jag är runt 60 år. Horton brukar nämligen avvika då! Hoppas!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s