Odling, Okategoriserade

Nu odlar jag för växande olikheter

Idag fick både chili- och paprikafröerna nytt boende i form av pyttesmå lägenheter tätt sammankopplade med 14 andra. Dagens odlade resulterade i 3 bostadsområden med vardera 15 lägenheter med hög fuktighet och mycket golvvärme. I dessa områden välkomnas alla variationer och egenskaper. Här finns såväl stora som små, knubbiga som smäckra, starka som svaga, röda, vita, gula och svarta, vissa behöver massor av omsorg och omtanke för att kunna överleva och utvecklas samtidigt som andra överlever och frodas trots otroligt torftig förutsättningar, vissa är pistillbärare andra bär ståndare och varianter på detta välkomnas såklart med varm hand. Det är skillnaderna och olikheterna som skapar glädje. Tänk så otroligt ansträngande det skulle vara med enbart heta habaneros i odlingen samtidigt skulle det bli oändligt tråkigt med enbart mild grön paprika. Heja olikheter helt enkelt.

Förra årets habanero.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s