Odling, Okategoriserade

Dax för lite hydroponisk odling tror jag minsann

Vaknade 07någonting och tänkte, -idag är en bra dag för lite odling. Nästan piggare än mörten skuttade jag, eller rättare sagt smög jag för att inte väcka den Leif som sover och som kanske tycker att det finns annat viktigt att göra än att odla , ner i källaren och plockade fram allt som behövs. Det är lyckligtvis inte mycket, se bara!

Nu undrar ni säkert vad isolering har med hydroponisk odling att göra och det ska jag förklara. Istället för att köpa dyra pluggar att odla i tänkte jag som så att det som behövs är ju något för rötterna att fästa i och som släpper igenom vatten samtidigt som det inte förändras allt för mycket. Tada, isolering såklart. Jag skär kuber av isolering och sköljer igenom innan jag börjat använda dem. Funkar skitbra! Som sagt, vatten, fröer, en form med lock som inte släpper igenom ljus som du har borrat hål i för korgarna, lite isolering att göra pluggar av, korgar för pluggarna (de har jag köpt), bra ljus och näring för hydroponisk odling. Sen är det bara att tuta och köra. Jag kör med tre olika salladsmixer den här gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s