Hönor, Okategoriserade

Bästa värpredet är härmed utsett

Äntligen börjar hönorna tinga bästa värpredet, alternativt så delar man det. Det finns totalt 10 värpreden men vad hjälper det då alla absolut vill trycka ägg i ett och samma rede. Efter vårens tragedi då jag förlorade nio unga hönor till räven, de gamla och rutinerade överlevde såklart, var jag tvungen att börja om med kycklingar. Det tar ca fem månader innan en kyckling blir en värpande höna så det var bara att se tiden, det vill säga våren, sommaren och hösten an med tillförsikt och ro för att äntligen nu i november få skörda ägg, vilken glädje! Jag har nu sex nya hönor och fem av det äldre slaget, två pensionärer har avvikit till hönshimlen i höst. Hos mig lever hönorna från ägg till de trillar av pinn om inget oförutsett inträffar, typ en räv eller en hök. Summa summarum så har jag nu 11 hönor och fyra tuppar. Jag skulle gärna ha runt 15 höns men det får bli till våren. Glädjande nog har jag några nya hönsraser i familjen. Det är stora silkeshöns och Appenzeller. Nu ser jag med längtan fram emot att få huvudbry med vad jag ska göra med alla ägg…

Jag bifogar även några bilder på fötterna på hönan jag kurerade för några veckor sedan, mirakel händer! Det är inte helt läkt men oj så mycket bättre det ser ut nu. En omgång till med tjärsalva så tror jag det räcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s