Hönor, Okategoriserade

Fotvård på det äldre gardet

Fotskabb betyder fotbad och fotvård! Fotbad i ljummet vatten med såpa och olja. Detta sker i kaninburen där de får stå i tio minuter, förhoppningsvis kvävs kvalstren redan där. Sedan följer en ordentlig rengöring och insmörjning och sedan är de redo för världen igen. Fotskabb drabbar oftast äldre hönsdjur som får gå fritt. Jag har ju även pensionärsboende för höns så därav denna fotskabb. Det är småfåglar sprider parasiter. Det är alltså bara att välja om hönsen ska få gå fritt med inkluderande fotvård eller vara i ladugården året runt. Valt är så enkelt för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s