Odling, Okategoriserade

Lite odlingstunnel i väntan på flyget

Här kommer en uppdatering från vårens projekt att göra en odlingstunnel med kålnät och ensilage. Det växer fint men inte lika snabbt som i fjol då jag odlade i jord. Jag var förberedd på detta då ensilaget var så luftigt, det var stört omöjligt att få ”ihop” det hur jag än hoppade på det. Jag är fullständigt säker på att nästa år, då smäller det. Då har ensilaget legat till sig och blivit mer kompakt, dvs det håller mer fukt vilket kommer gynna tillväxten. Viktigt att tillägga är att jag har vattnat ytterst lite i jämförelse med övriga trädgården och nästan inte rensat något ogräs- härligt! Det som inte trivts är melonen, den skulle mått bättre i växthuset eller fått mer vatten. Kålrabbin trivs däremot som fisken i vattnet. Problemet är bara att jag inte riktigt kommit på det där med kålrabbi, hur ska den förtäras för att komma till sin rätt? Kålen kommer säkert växa till sig nu då det kommer regn och är lite svalare. Ja nästa uppdatering blir när jag kommit hem från min vandring- buen Camino, på er 🙏

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s