Odling, Okategoriserade

Årets basilika och en liten dröm hos Malinmittimyllan.

Idag var det äntligen läge att plantera om ”årets” basilika vid namn Capriccio. Med årets betyder det att den är helt ny för mig, visst duger det?
Håll med om att den är snygg! En basilika som med tiden ska få stora buckliga och krusiga blad.


Dagens dröm: Tänk er solmogna söta tomater, massor med bucklig basilika, en rinnande mozzarella, gyllengul olivolja, till det en brännande sol som är så varm att man måste söka skugga i en baden baden och i glaset en pärlande prosecco. Idag känns det väldigt avlägset då jag klädd i mössa, täckbyxor, och täckjacka gav mig ut för att vattna i växthuset och plantera om några plantor utomhus men som sagt drömma kan man alltid.

En annan nyhet hos mig är tomaten Ponderosa, en gyllengul tomat med extrem hållbarhet. Om man hänger upp de mogna klasarna på en sval plats kan de hålla hela vintern, suveränt alltså, hoppas det fungerar i verkligheten. Enligt Gourmetgarage är det munkarna som bevarat denna sort och att den har högre vitaminhalt än andra tomater.

Tips till ni som gillar att botanisera i fröer: Jag beställer många av mina fröer från Gourmetgarage, de har roliga fröer med bra och personliga beskrivningar, fröerna kommer från södra Europa och påsarna innehåller ofta många fröer till skillnad från andra fröförsäljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s