Veganmånad

Vegandag tre

Kära dagbok den grå vardagen är uppenbarligen inget problem för mig vad gäller att leva som sockerfri vegan, det skriver jag efter tre dagar…. Helgen närmar sig dock och i och med det en ökad frestelsenivå. En vanlig helg äter, bortsett från vanlig helgmat, godis, fikabröd, goda ostar, ostkrokar mm mm, till det brukar jag dricka vatten, läsk och vin i en salig mix. Min strategi för att klara, främst sockersuget, är att inte bli hungrig, dvs regelbundna måltider, vidare har jag köpt hem lite sockerfritt vegangott såsom avokado, tacochips och färdig ren bär-smoothie, den är inte sötad.
Dagens måltider är i stort sett identisk med tidigare i veckan.
Frukost, kaffe med surdegsbröd och gurka
fm, fruktbröd med avokado, så vansinnigt gott i sin enkelhet.
lunch, spagetti med ”köttfärssås”
em, kokosyoghurt med bär
middag, thaigryta med glasnudlar, detta enkla och goda recept kommer till helgen att finnas på denna blogg.
kväll, en mycket enkel äppelpaj,
Recept: jag skivade upp några äpplen och la i en form. Blandade sedan lite mjölkfritt smör, kokosflingor, hackad mandel, havregryn ett kryddmått salt, ett kryddmått vanilj och en halv tsk honung till en massa som likar en för torr chokladbollssmet, då fattar ni. 175 grader 15-20 minuter. Jag väljer att använda lite honung oavsett vad man anser om det som vegan.
jag har även gjort en pizzasallad, det är en fantastisk sallad att göra året runt, den håller en vecka i kylen och den passar till allt. Just nu har jag förmånen att kunna göra den av egenodlad vitkål, då är det ju såklart extra gott.
Till mitt mående. Jag vaknade med huvudvärk och tog en sumatriptan och hoppades att det skulle räcka, det är inte superroligt att ta sprutan. Det räckte och huvudvärken gav med sig innan lunch. På fm hade jag intensiv känslan av träningsvärk i hela kroppen- diklofenak och Alvedon. Detta upprepades på em. Fortfarande otroligt trött tidigt på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s