Dan före dan före vegan

Oj oj, nu närmar sig veganmånaden med stormsteg. Om två dagar börjar mitt sockerfria veganliv, eller om jag ska hålla mig till sanningen så är det en sockerfri veganmånad i alla fall.
Idag har jag förberett storstilat med två kok.
Kok ett var en thaigryta baserad på en färdig burkbas med röd curry, en underbar kryddpasta, där jag fyllde på med wokgrönsaker, chili och paprika. Till det tänker jag mig risnudlar som jag absolut älskar.
Kok två var en ”köttfärs”sås (köttfärsen var Anamma sojafärs) med krosssd tomater, havregrädde, lök, färsk chili och René Voltaires ketchup (sockerfri utan tillsatta sötningsmedel) och såklart salt och peppar.
Jag är så överväldigad över smakerna som jag upplevde när jag lagade maten. Kommer månaden fyllas av sådana smakupplevelser blir denna resa ”a piece of cake”. Men då har jag såklart inte tagit mitt otroliga sockerbegär med i beräkningen, så det blir nog inte en bit kaka enbart, denna resa alltså.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

UnderbaraClara

odlar, baka, reser, tränar hellre än bra

Sara Bäckmo

odlar, baka, reser, tränar hellre än bra

Tantfrö

En växande känsla av självaktning

Frö(ken) Malin odlar hellre än bra

odlar, baka, reser, tränar hellre än bra

%d bloggare gillar detta: