Okategoriserade, Vasaloppet

Hör upp alla värktyngda, stela, stillasittande människor med problematiska och hårda magar, jag har lösningen, sitt på huk!

Från idag blir det annat ljud i skällan, jag Kommer skriva att jag sitter på huk inte squat. För mig känns det mer naturligt ord i både text och mun. Min Personliga känsla är att en squat kräver ett gym eller i alla fall ett ombyte, att sitta på huk kan jag gör när som helst utan vare sig gym eller ombyte. I nuläget kämpar jag och ett härligt gäng från fb dagligen med att sitt på huk. Tänk att en trasig axel kunde få så många sidovinster.
Jag googlade och hittade bland annat naprapatiska.se, och där fanns massor med fakta om huksittandets fördelar, det är helt otroligt så välgörande denna lilla position är. Spit it out, tänker ni naturligtvis och hoppar av nyfikenhet och iver, här kommer det:

  1. Du blir rörligare i fotleder, knän och höfter, det är en naturlig position från barndomen som kroppen glömt bort.
  2. Den ökade rörligheten ökar möjligheten till att förbli skadefri.
  3. Med ökad rörlighet finns möjligheten att lyfta tyngre pga att du kan lyfta med bättre teknik.
  4. Din mage blir gladare. Du masserar tarmarna när du sitter på huk vilket underlättar matsmältningen.
  5. Du kan lättare tömma tarmen helt i hukposition, alltså bajsa ordentligt helt enkelt utan problem.

Bilderna visar två av dagens huksittande pass. På bild två syns det lite suddigt att jag lagt en yogamatta under hälarna vilket gör att jag kommer mycket längre ner med rumpan men det är inte anledningen till att jag nyttjar en matta. Jag behöver den för att kunna sitta längre än en minut, prova sitta i jägarpose utan vägg så får ni se, det blir allt för jobbigt helt enkelt.
Tejpen på axeln fick jag tidigare idag av min fysioterapeut tillsammans med en massa förmaningar om att ta det lugnt. När jag försiktigt frågade om jag kunde åka skidor utan stavar på platta marken tittade han på mig som jag var dum och sa bara, NEJ följt av ordet fallrisk, och fortsatte massera och knåda. En axel som har hamnat ur läge behöver vila, om inte kan jag helt glömma Vasaloppet var den slutgiltiga domen. Jag beslutade mig raskt att göra allt som Clas-Göran säger åt mig.
Ha ett gott slut och en god fortsättning alla vänner. Imorgon ska jag genomföra min decemberodling, i sista stund som vanligt. Den kommer i filmformat på youtube såklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s