Resor

New York i kulturens jazziga spår.

Efter en stadig frukost drog vi kosan mot turistbussen hop on hop of. Det sket sig, regn började droppa och bussarna hade -our of orderskyltat i fönstret. Vad göra? Vi drog mot Rockefeller center och tittade på fina väggar och butiker, direkt vi klev av trappen från tunnelbanan möttes vi av blanka guldrulltrappor. Regnet fortsatte ösa så vi satte oss och på ett dyrt café, förresten allt är svindyrt om jag ska vara ärlig, för att rådgöra dagens nöjen. Tur det finns havregryn för den excellenta gröten kommer intagas regelbundet närmaste halvår. Efter många om och men blev det en tur till Metropolitan genom vindlande Central park med buss, tänk att man kan åka buss genom en park! för att titta på konst. Vilken upplevelse, det blev tavlor allt från Gojatavlor av döda harar till egyptiska hieroglyfer.

Mitt i lunchen på vackra Metropolitan så fick jag ett sms från morgondagens guide i Harlem, hon tipsade om denn anrika jazzklubb Birdland mitt i Time Square, hennes man skulle nämligen spela där. Såklart irrade vi oss dit till fots genom Central park, och vidare med tunnelbana och helt plötsligt fann vi oss sittande mitt i en svängig mörk jazzclub där Gunhild Carling spelat ett flertal gånger, där det gick inte av för hackor måste jag säga. På väg hem såg jag de små söta figurerna som jobbade hårt i tunnelbanan. Trött i benen sitter jag nu i lägenheten och njuter av en härlig dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s