Resor

Att packa en resväska är en konst jag ej besitter

Att få till det där med en lagom fylld resväska vars innehåll står i proportion till resans längd och syfte är en konst i en nivå så hög att dit kommer jag aldrig nå hur många stegpinnar jag än samlar på mig vad gäller högskolepoängstrappan.

Om två dagar vankas en helt otrolig resa, far away, så nu står jag åter vid min väska och funderar hur i hela friden jag ska lösa detta. Min man råder och tipsar mig gärna men då kan jag lika gärna ta fram en Ica-kasse , mer blir det inte, dvs inget alternativ. Kolla vädret och packa efter det tänker ni säkert. Bra tanke, men så här är det, just den här gången ska temperaturen vara runt 18 grader, en helt omöjligt packa-temperatur, det är antingen halvvarmt eller halvkallt!

Kommande resa med hela sex dagar på plats kräver, i min värld av fullständig oförmåga att välja BORT och göra kloka val, minst, sju par skor, tre jackor, två kavajer, en skolåda med diverse medikamenter, minst två ombyten per dag, regnkläder, underkläder, träningskläder, den här gången kanske det händer och tänk om jag inte har med mig dessa kläder? och sist men inte minst ett par ombyten varma kläder – bevara mig väl om man ska måsta frysa! Snart tyar jag inte mer som de sa i Emil i Lönneberga!

Obs när man packar och ska resa med andra tjejer, så hamnar det kanske tio-tolv par trosor, dvs några extra i väskan, för vem vet, en i sällskapet kanske behöver en trosa eller två och då vet jag mycket väl hur glad man blir om man slipper vända småbyxorna bak och fram och ut och in – jag skojar bara, jag vet att man kan….köpa nya.

Mitt i detta skrivandet kom jag precis på hur det gick under Parisresan i augusti – en väska kom inte fram, den fick nog åka ett varv runt jorden, det tog ett helt dygn innan den blev funnen och återlämnad till vårt sällskap !!!! Nu måste jag sätta mig ner och fundera vad som är det absolut viktigaste i packningen, det ska nämligen hamna i handbagaget.

Som avslutning kan jag i förtroende berätta att livet i ett äkta I-land kan vara så otroligt orättvist, Leffe, min man har köpt i veckan en resväska och vad händer? Han ställer den bredvid min och vad ser jag? den är massor massor mycket större än min! Jag säger bara, SURT!

På bilden ser ni mitt första tafatta försök till packning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s