Odling

Drömmen om en varmbänk 2020

Idag tog jag det radikala beslutet att helt strunta i gym, stakning, lufsande på löpband, luftboxande och stretchande. Så vansinnigt himla skönt.

Detta beslut innebar att det var hyfsat ljust ute efter att vi ätit middag och med det direkt utgång och raka spåret till höns och vaktlar, måste mysa lite då det hinns med. Väl ute började jag resonera med Leffe, min man, om att jag skulle behöva halm till mina små sparrisplantor som jag tänkt skulle få växthuset som barnkammare i vinter och de skulle må gott av ett halmtäckta. Leffe sa lugnt till mig att titta tio meter ner mot sjön över ”läggdan” och vad skådar mitt norra öga, fina remsor med halm, hurra! Fram med kratta och vagn, här skulle krattas halm för hela slanten. Då mitt i ett krattag kom jag på! varmbänken för skjutsningen, den måste ju också ha halm annars blir det bara pannkaka av allt. Redan nu längtar jag efter plumsa fram genom snön för att skotta bort snön från min sålådor för att sedan he dit en härlig blandning av varm hästskit och halm. Det var så himla fascinerande och spännande när jag provade detta i april med ett riktigt lyckat resultat i mitt tycke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s