Odling

Borta är fest men hemma är bäst!

Lite persilja som kanske får stå kvar till i vinter, vem vet?

Visst är det härligt att resa och se världen eller vårt underbara land men det som jag verkligen är tacksam över är min känsla av frid när jag kommer hem. Jag är som ett litet barn när jag går runt och hälsar på katter och höns sedan springer jag nästan när jag måste se hur alla odlingar mår. Vad har växt, vad har vissnat vad har hänt som jag inte kunde anat?

Britta i egna funderingar
En av fördelarna med Norrland, den vackra dillen blommar i augusti.

Den här hemkonstens stora spänning var bland annat mina första vaktelägg, så himla små och söta de är.

Nu gäller det att ligga i för om tre dagar börjar mitt andra liv, det med härliga, roliga, utmanande och utvecklande elever tillsammans med alla fina, kämpande, empatiska och kunniga kollegor.

Vad är det jag ska ligga i då? Ja inte är det i sängen, jag har ju bestämt mig för att odla något alla månader under ett år för att jag älskar utmaningar och gärna vill så långt det går bli självförsörjande på grönsaker, just because I like it.

Den helt fantastisk italienska zucchinin växer så det knakar.

I dag ska jag alltså sätta mig ner och fundera ut vilka odlingar som kan vara lämpliga i augusti och förhoppningsvis blir det en augustifilm senare i helgen som jag presenterar på youtube, även där heter jag malinmittimyllan såklart.

Persikoträdet bara står där och är vackert.

Som ni ser växer allt otroligt, det som behövs är lite gallring, ogräsrensning, tillvaratagning, omplantering, alltså jag blir nästan matt. Men har man cyklat i Bordeaux istället för att vara hemma så får man helt enkelt prioritera och komma ihåg att njuta av allt det vackra och ohämmade.

Små jättebasilikor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s