Odling

Små mirakel i verkligheten

Små eller små, ja allt är relativt som någon sa. Men hur konstigt är det inte. Idag skulle jag göra en squashgratäng, förresten ni ska få receptet senare, den är hur god som helst med purjolök, dragon och cayenne, nåväl jag gick ut för att hämta in en lagom stora sådana. Vad händer, jo jag hittar endast några små som fick duga den här gången. Och jag gör en gratäng att ta med till grillfesten vi skulle på.

Väl hemma nu i kväll gick jag strosande till grönsakslandet för att njuta lite av den första amerikanska jättesolrosen som håller på som bäst att slå ut, njuter ett ögonblick. Jag viker sedan ner blicken lite och faktiskt så utbrister jag -herre gud, vad är det jag ser! Under ett blad gömmer sig en underarms-stor squash. Man kan verkligen fundera hur en jätte”basoka” till squash kan krypa undan då det är dax för skörd, men uppenbarligen är det möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s