Odling

Skit i helheten, njut av detaljerna.

Ja idag kom jag på detta då jag med en lätt stressad känsla ögnade igenom min lista på ”görasaker” som aldrig verkar ta slut.

Just nu gäller det att det ska skottas grus in till hönorna, salladsplantor ska ner i jorden snarast, hoppsan morotsfröna ligger visst kvar i påsen och det gäller även rödbetsfrön och rädisfrön, och de rabatterna som kära dottern Kajsa inte hunnit förbarma sig över ingår snart i grannbondens slåtter (betyder ungefär att man tar reda på gräset till kossorna), just ja, hönshuset måste städas och och och…. så skulle jag visst åka Vasaloppet och måste nog kanske eventuellt träna… senare blir det.

Skyll dig själv Malin, det är ingen annan som tvingat dig att skaffa växthus, höns, vaktlar, persikoträd, rabatter och att åka Vasaloppet. Men ändå, vill jag vara utan detta då?

Aldrig i livet, då skulle både jag och mina nära och kära bli tokiga på mig, jag måste ha något för händer ungefär alla vakna timmar utom efter kl 20.00 då blir jag akut förlamad i hela kroppen utom i armarna och kan endast se tv eller läsa en bok. Vid utlandssemestrar med familjen brukar jag få stränga tillsägelser att alla måste få ta det lugnt de två första dagarna, då ska inga toppar bestigas, eller cyklar hyras eller museum besökas och det brukar jag försöka klara av. Om jag någon stackars gång saknar göromål hemmavid så kommer jag ofta på en massa ”bra” idéer som inte alltid alla i familjen uppskattar lika mycket, men om detta kan jag berätta mycket men det blir en annan gång.

Tillbaks till dagens ämne, jag blev som sagt lite frustrerad över att listan på saker att göra bara växte men gick ut för att kolla vad som behövde vattnas och då såg jag detta:

Håll i er! På min hängtomat, Red Porfusion fanns det nu tomater och det hade jag missat! Hur hade det gått till? Svaret är enkelt, jag hade bara tittat med panoramablick över gården istället för att se de små fina detaljerna som hela tiden finns överallt runt oss.

Helt plötsligt fann jag mig gå runt överallt och faktiskt titta och njuta i nuet. Jag har gjort en kort, kort film som kanske kan illustrera vad jag menar, eller så går ni till era egna små underverk. Det kan kanske vara en pelargon eller en tavla eller en utsikt från köksfönstret, vad vet jag, det är ju ni som är era egna betraktare. Ha det gott/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s