Okategoriserade

Vallen, min by!

Här kommer en historia från mitt liv och från min by. Det är mycket liten händelse i världen men betydelsefull ändå för mig. Jag vet att historien skulle kunna komma från många andra byar i min närhet men just den här är från Vallen.

Jag varvar den lilla storyn med spridda vardagsbilder så ni fattar vad Vallen är!

För ca två månader sedan frågade en tjej från byn, Jenny närmare bestämt, mig om vi inte skulle fixa en vårmarknad. Varför inte, en lysande ide! Jag undrade bara vad vår vårmarknad skulle innehålla och när den skulle gå av stapel, men det löser sig nog tänkte jag.

Såklart hängde ytterligare tre tjejer från byn på då vi frågade om de ville vara med och hjälpa till.

Den här synen av rumpor och mular har vi lyckan att fortfarande se i vår by!

Vi bor som sagt var i den vackra byn Vallen som som slingrar sig runt Vallsträsket och ligger ca 3 mil söder om Skellefteå.

Här ser utsikten från min veranda.

Och här ser ni vårt fina lilla kapell där jag och Leffe gifte oss en måndag i oktober för ett antal år sedan, men det är en annan historia.

Nåväl, vi träffades för ca en månad sedan för att spåna kring idén vårmarknad och kom fram till att kalla den för Vallens LILLA vårmarknad för att vi inte skapa så stora ”förväntningar” på utbudet av marknadsstånd. Vi bestämde datumet till den 25/5 och att vi skulle sprida evenemanget via Facebook och några planscher på anslagstavlor i närheten, det fick räcka.

Ja, skog och sjö har vi gott om i byn.

Skärpning tillbaks till historien, ett litet Facebookinlägg senare från oss i marknadsgruppen och vips hade vi följande: retroprylar, kläder, olika blom- och grönsakplantor, ljusugnsbröd, matbröd, bord med fina saker från Perfect home, rökt fisk, loppisbord, lotteri, ponnyridning mm.

Det fina kapellet behöver målas om och det kostar massor (jag menar massor) av pengar. Så för att bidra med en droppe i havet så kom vi på att vi kunde genomför ett litet lotteri med gåvor från människor som vill skänka till förmån för kapellet och den välbehövliga målning av dess fasaden samtidigt säljs kaffe med hembakt rulltårta till förmån för byns idrottsförening.

SÅ KUL DET SKA BLI, JAG SER VERKLIGEN FRAM EMOT KOMMANDE LÖRDAG!

Ni kommer säkert få veta hur det gick.

Nedan kommer en kort bonusstory.

Jag måste i skrivandets stund bara berätta hur vår fantastiska köttbonde i byn, Andreas Bergmark, reagerade då jag frågade om han ville vara med på marknaden med sitt ekologiska kött. Det visade sig då att vår lilla marknad krockar med det som kallas betessläpp vilket är en riktig happening! Det är då djuren släpps ut på bete vilket brukar medföra en rumlande glädje och just detta har han samma dag som vi har planerat att ha vår lilla marknad. Jag erbjöd då såklart att vi byter dag för vårmarknaden så det inte krockar med deras evenemang. Andreas säger då att han tråkigt nog inte kan vara med på vår marknad grund av betessläppet men vilken toppenide vi har, så kul för byn att det blir två evenemang! Naturligtvis ska vi inte byta dag, vi samarbetar istället och hjälps åt.

Här finns en naturlig känsla av generositet, solidaritet och glädje för det som gynnar byn. Nu fattar ni varför Vallen är byn i mitt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s