Hönor

Nya spännande utmaningar på gång hos Malinmittimyllan!

Äntligen har jag fått tag på en lämplig bur för vaktlar och fått låna en äggkläckare så nu väntar nya utmaningar.

När buren skulle hämtas så lånade jag en släp av goda vänner och tog med min kära kusin Ulrika,för det var min premiärturen vad gäller att köra släp. Och vet ni vad, det gick fint jag backade till och med utan några incidenter, men klurigt var det! Som Ulrika sa, det är väl bara att passa på att prova och öva när nu tillfället gavs.

Jag är stolt som en tupp med ett släp på kulan. Snart 50år så visst var det på tiden att jag körde ett släp!

Buren var sliten men med nytt nät så får jag bara fixa till den och tvätta upp den så blir den perfekt!

Kusin vitamin på bild! Den bästa coachen då det gäller att köra släp.

Här ser ni äggkläckaren, den har automatisk vändning av ägg, värme och fuktgivare. Det jag köpt till (fick av Leffe) var en kombinerad termometer och fuktmätare för säkerhets skull. I äggkläckaren ligger nu 12 små, små otroligt vackra ägg. Håll tummarna med mig.

Vanligtvis låter jag hönor ligga på ägg om jag vill ha kycklingar men jag vågade inte låta någon av mina vanliga hönor ruva fram dessa små liv så den här gången är det mitt uppdrag att bli fostermor för ett tag.

Det tar ca 18 dagar för vaktelägg att kläckas så om två veckor får vi se om jag lyckas, det är ju första gången för mig. Det är viktigt att dagligen kolla temperatur och luftfuktighet så att äggen får de bästa förutsättningarna.

En reaktion till “Nya spännande utmaningar på gång hos Malinmittimyllan!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s