Mat och bak

Receptet på Lenas härliga bröd finns nu på bloggen så nu är det bara att börja baka!

Det här brödet är otroligt gott och passar perfekt till soppor. Jag fick receptet av vännen Anneli som i sin tur fick det av vår vän Lena för många många år sedan. Jag har bakat det såväl till vardag som till fest. Det går bra att göra tre, fyra bröd av det men vanligtvis häller jag ut degen på plåten och sedan blir det som det blir. Det är viktigt att ni kommer ihåg blanda jäst, lite vatten och liten mjöl kvällen/dagen innan. Om ni gör nobisåsen, som också kommer från Lena, så passar den utmärkt att doppa brödet i eller bre ett tjockt lager på. Receptet finns naturligtvis på bloggen👍 Ni kommer att lyckas så tveka inte, baka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s