Odling

Solrosornas klagosång ljuder över nejden!

En anonym journalist rapporterar: Återigen är hyresvärden till växthus 137 A och 137 B i blåsväder.

Den här gången är det EU:s solrosverk som står bakom anklagelserna. Precis som vid inlägget om squash-plantornas trångboddhet gäller samma sak den här gången, bara mycket värre, man skulle kunna beskriva det som trångboddhet in absurdum.

EU:s solrosverk väntas skicka en solros-inspektion till berörda växthus för att dels intervjua de drabbade och dels intervjua den ansvarige men även dela ut enkäter där alla berörda anonymt kan besvara frågor gällande bland annat den personliga integriteten men även frågor kring plantornas möjligheter för personlig utveckling och om de känner sig sedda.

Vid ett besök i växthus 137 B så hördes flera upprörda röster. Här beskrivs ett axplock av dessa, dock radikalt nedkortat.

Solros nr 18 beskriver sin stora oro över att det tydligen är skillnad på planta och planta. Han funderar kritiskt, – är klassamhället här?

Squash-plantorna har inget att klaga på, säger planta nr 28 upprört, de var bara 11 st i godislådan, – Vi är minst 50 plantor på samma bostadsyta. Ta bara det att sköta den personliga hygienen, vilket  uppenbart inte är lika viktigt för alla…

En annan planta, som vill vara anonym, hyser, även hon, misstankar om att det finns en dold klass-skillnad beroende på vilket av växthusen man bor i, om det är växthus 137A eller 137 B.

Hyresvärden vet inte ens vad vi heter, säger en finlemmad planta med gråten i halsen. -Tänk bara, säger hon, det står SOLROSFRÖN FRÅN IFJOL, på godislådan vi bor i, det säger allt, hon vet inte ens vad vi heter, vi betyder ingenting!

Som motvikt kan sägas att det även kom några spridda tafatta röster till försvar för hyresvärden. – Hon gör så gott hon kan, men hon skulle kanske fundera över hur många plantor hon behöver. Det finns plantor nog på jorden, fler vill kanske odla, hon behöver inte beplanta jorden själv.

Ja ni förstår ju att fortsättning följer på denna tragiska historia! Kan det ens vara möjligt med ett lyckligt slut?

Solrosplantornas moder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s