Vasaloppet

Mot Vasaloppet med yoga, del 2 av 47.

Smidighet är något viktigt när man ska ta sig fram på skidor. Det fick jag lära då jag gick grundkursen i skidskolan i vintras. Annars blir det bara som att man promenerar, men med skidor på fötterna, inte bra! En av lärarna påtalade att jag gärna fick röra på höfterna, jag provade och kämpade och han hade fräckheten att säga att han inte såg någon skillnad! Tillslut sa han, lätt desperat och uppgiven efter diverse pedagogiska tips och trix, att jag skulle tänka att jag var på dans och hade världens högsta klackeskor på mig och ville locka till mig en danspartner- man måste beundra hans fantasi, nåväl, efter det började man kunna ana en liten höftrörelser hos mig. Som parentes kan jag säga att det fanns fyra nivåer på skidskolan och jag gick i, ja en av dem.

Tillbaks till smidigheten, den stora frågan är, kan man köpa smidighet någonstans, jovisst på appstore såklart! Hur då, tänker ni. Svaret är en yogaapp!

Jag har verkligen funderat över vad som kan krävas för att ta sig runt nio mil och insett att jag måste bli lite rörligare. I samband med dessa funderingar kom jag på att jag för ett antal år sedan provade yoga hos Anita Öhrlund och gillade det, kolla gärna in hennes sida http://smashingguru.com. Som ni ser på filmen var det inte bara ett år sedan jag yogade….

Inte hade jag en aning om att det krävdes dessa insatser men har jag nu köpt Vasaloppsbiljett och även betalt ett antal tusen i en bussresa för vasaloppsresenärer så finns ingen återvändo, det inser även jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s