Okategoriserade

En dag utan mylla mellan fingrarna. Vad gör hon då? Föser grisar och undervisar!

Hur ser en vanlig dag ut för Malinmittimyllan kanske någon undrar, hon kan ju inte bara plantera tomater hela dagarna. Nej såklart inte, men ibland finns ett stråk av längtan hos mig till att få grotta ner mig i fröer, jordkvaliter, skördetider, groningstider, temperaturer, stop stop!! så ser ju inte mitt liv ut. Även jag behöver kontanter för att resa!!! Nej skojar bara, såklart behövs de till räkningar, mat och annat upphetsande. Jag fyller vardagarna med härliga kollegor och underbara ungar/elever. Varje dag är unik vilket passar mig fint. Det är lästräning med unga människor som mest är intresserad av att G (bokstaven alltså) ser ut som racerbanan i filmen Cars, vem bryr sig att den har ett ljud som tillsammans med andra krumelurer bildar ord såsom t ex groda, eller en annan elev som funderar hur det kommer sig att det är så himla märkligt med jämna och udda tal, ytterligare någon vill resoner om Malalas insatser för flickors rätt till skola i världen. Utöver dessa fantastiska och slitsamma stunder med blivande vuxna så är det samtal med oroliga eller tacksamma föräldrar, mottagande och kartläggningar av elever från andra delar av världen som bär på en ryggsäck fylld med erfarenheter som ingen någonsin borde ha, funderingar och arbeten med de nationella proven i trean, vet ni att de är runt 14 prov totalt som dessa barn ska klara. En elev sa idag att det är så himla nervöst kring varje test- fattar jag det! Dagarnas innehåll består även av olika former av papper som ska fyllas med krumelurer, t ex analyser av prov och tester, kartläggningar, frånvarostatistik osv. Alla vuxna i skolan idag gör dagligen och varje minut, 05.30-18.00, ett fantastiskt jobb, undantagen är så få att jag inte överhuvud taget inte tycker att de ska nämnas. Så fort någon vuxen i skolan tror att de eventuellt gjort något inte helt perfekt så rannsakar de hela situationen och funderar fram och tillbaka om hur man skulle kunna gjort det annorlunda och på ett bättre sätt. Mitt uppdrag som speciallärare gör att jag dagligen ser dessa hjältar i ett utifrånperspektiv. Detta på grund av att jag själv inte har ett enskilt klassansvar, jag minglar runt överallt- det ligger i jobbets natur. Så jag vet vad jag pratar om, trust me!❤️ Just det, det var ju något om grisar också! Som parentes kan jag berätta att jag när jag var på väg till en nätverksträff (be mig inte förklara) så fick jag göra en kort paus när ett gäng grisar tog sig friheten att ströva på vägen i vårsolen, vem vill inte göra det? Vi var några bilburna som försiktigt fick bistå med lite fånigt armviftande. Renar på bilden gav mig även dom en chans till paus, men det var för någon vecka sedan. Ha det bra, alla människor❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s