Odling

Dagens tomat nr: 7. Peckas goda körsbärstomat, köpt på Coop.

Lite diffust vilken sort jag har planterat när det gäller Peckas körsbärstomat. Jag tog nämligen fröer från dessa otroligt goda tomater i höstas. Ett experiment som oftast lyckas. Det som är lite knepigt i detta fall är att jag inte har en aning om vilken sort det är. Men vad då, jag kan beskriva den som en fast, intensivt röd och söt liten körsbärstomat och då är jag nöjd. Om det är en busk- eller hög tomat lär visa sig. Då jag ser på plantan tycker jag den ser ut som en hög. När jag läser på hemsidan blir jag glad, det är en svensk närproducerad tomat helt fri från gifter och bekämpningsmedel. Jag då är det helt klart värt att betala lite extra för dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s