Okategoriserade

Dagens tomat nr:5. Red profusion- den hängande plantan.

Ska i år för första gången prova denna ampeltomat!! Jag tänkte prova att hänga ett par utanför växthuset i solläge. Jag inbillar mig att växthuset ska spilla värme utåt till fördel för planta. Utifrån information på nätet ska man skörda scharlakansröda, söta körsbärstomater. Den blir ca 20 cm hög men hänger ner med massor med långa grenar. Det ska växa rikligt med tomater över hela plantan. Den är väldigt tidig, välgrenande och vädertålig vilket gör att jag tror på min plan att hänga den utanför växthuset. Den ska inte tjuvas, däremot tänker jag att det är viktigt att tillföra näring då den endast har lite jord i en ampel. Jag brukar tycka att en tomat i kruka behöver 10 liter jord för att må bra. Detta betyder inte att jag erbjuder alla min plantor detta, då skulle jag behöva hur många hinkar som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s