Odling

Dagens tomat nr 3: Den bedårande lilla dvärgtomaten Microbel.

Får jag presentera Microbel, det är en ytterst nätt liten dvärgtomat som endast blir ca 20 cm, dess tomater blir små och röda. Jag har planterat den under några år och har lärt mig att det är viktigt att ta bort kvistar lite här och där, gärnamed en liten sax. Detta gör jag för att den blir så otroligt kompakt med grenarna som sitter väldigt tätt. Det finns en risk att stammen möglar när det inte kommer in luft mellan blad och grenar vilket jag lärt mig den hårda vägen, inte bra! Det är en perfekt liten planta att ha som ”gåbortspresent” eller som en tomat som du kan njuta av tidigt på sommaren när man väntar på att de större tomaterna ska mogna.

Jag sådde fröerna redan tidigt i januari och plantorna är inte större än ca 6-7cm höga i dagsläget vilket i och för sig är rimligt med tanke på hur liten den är i ”fullvuxet” stadie. Som ni ser är dom relativt kraftiga och fint mörkgrön i färgen, det ser lovand ut. När jag granskade de största plantorna idag så tyckte jag mig ana med lite god fantasi de första knopparna- endast en odlare förstår lyckan då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s